Het was gisteren al de 19de editie van de wedstrijd "Beste Belgische Wijn", met een record van 233 te proeven wijnen, afkomstig uit 63 domeinen. Meer dan 60 sommeliers en wijnexperts proefden en beoordeelden deze in Hotelschool ‘Ter Groene Poorte’ in Brugge. Wie sleepte uit onze contreien een medaille in de wacht?
LEESIn Walderdonk plantten Sara en Olivier vorig jaar een wijngaard met 1.800 stokken en zo werd ‘Vin Deux’ geboren, verwijzend naar hun huwelijksdatum. ‘Fait Maison’ is dan weer hun ontbijthuis en ze zijn fier dat zo veel mogelijk huisgemaakte producten worden aangeboden.
LEESJe acht het niet voor mogelijk maar in de serre van Kurt Peerts in de Poelinckstraat groeien druiven, die je in de Rhône vindt. Met Grenache, Syrah en Mourvèdre heeft hij net zijn eerste wijn gevinifieerd. Het werd een frisse, fruitige witte wijn die we ook mochten proeven.
LEESNaast een restaurantgids heeft Gault Millau nu ook een wijngids uitgegeven. Dit is een perfecte aanvulling natuurlijk met ook een belangrijke focus op het gebruik van lokale producten. Belgische wijnen kennen meer en meer succes. De kwaliteit is zeer goed en dat heeft nu ook Gault Millau vastgelegd in een gids.
LEESHet wijnverhaal van Simon en Sophie is nog jong, maar ambitieus zoals ze zijn, bouwen ze in de Prioratstreek hun Mas SimSó uit. Papa Filip en grootouders Robert en Hilde Van Acker-Van de Casserie zijn geboren en getogen in Lochristi. Het vineus verhaal startte in 2015.
LEESWok Dynasty streek nog niet zo lang geleden neer in Lochristi. Vandaag werd de samenwerking op wijnvlak met Sven Ornelis voorgesteld. Het werd een riesling uit Duitsland. Deze druif wordt ook de koningin der druiven genoemd.
LEESDe kiosk staat nu nog even op het Wijndomein Nobel maar vanaf Pasen keert ze terug naar de Kouter. In augustus 2020 werd ze daar weggehaald en nu is het bijna zo ver. De Bloemenmarkt krijgt weer gezelschap van die oude bekende. Oesters, schuimwijn en ander gastronomisch lekkers wordt van op een mooi terras geserveerd.
LEES