logo_jeanvin

VIN DEUX WIJNGAARD IN WACHTEBEKE


pencil_iconJean Marie De Baene | clock_icon17 aug 2023 | lochristinaar_icon
bedrijfsbord vin deux wijndomein wachtebeke

In Walderdonk plantten Sara en Olivier vorig jaar een wijngaard met 1.800 stokken en zo werd ‘Vin Deux’ geboren, verwijzend naar hun huwelijksdatum. ‘Fait Maison’ is dan weer hun ontbijthuis en ze zijn fier dat zo veel mogelijk huisgemaakte producten worden aangeboden.

sara en oliver van wijndomein vin deux wachtebeke

Sara werkt op de Go! Openluchtschool ’t Zwaluwnest waar 6 nestjes zijn voor de kinderen. Olivier is IT-consultant en ondersteunt klanten. Hij is geen real chef maar kookt voortreffelijk.

Ontbijthuis en evenementenlocatie

In hun 'Fait Maison' bieden ze op zondag een ontbijtbuffet en een brunch aan maar het is ook een evenementenplek voor rouwmaaltijden, babyborrels, communie- en lentefeesten en jubilea met een maximum van 45 personen. Het is een volledige nieuwbouw waar vroeger een kleine hoeve stond. Aan de straatzijde is het opvallend omdat er geen ramen in de voorgevel zitten.

bedrijfsbord fait maison eventlocatie te wachtebeke ouessant bok bij fait maison te wachtebeke

In de weide lopen ouessantschapen rond. Petotter is de fiere bok en de ooien kregen Yvonne, Suzanne, Babette en Violette als naam.

grazende schotse hooglander bij fait maision te wachtebeke

In een andere weide grazen twee Schotse Hooglanders: stier Odin en koe Freya.

wijnstokken in wijngaard vin deux te wachtebeke

Wijngaard

In hun wijngaard ‘Vin Deux’ werd er vorig jaar aangeplant en ook deze lente kwamen er nog wijnstokken bij. Met solaris en souvignier gris zal men in 2024 de eerste oogst binnenhalen om de wijn dan in 2025 in de zaak te serveren. Dit zijn resistente rassen die heel goed gedijen in onze contreien.

druiventros in wijngaard vin deux te wachtebeke

De chardonnay en pinot noir - nu nog babystokjes – zullen gevinifieerd worden als mousserende wijn en dat is toekomstmuziek richting 2026. In een wijngaard moet je nu eenmaal geduld hebben. Sara en Olivier hebben allebei het diploma ‘wijnbouwer’ behaald.

Foto's: JeanVin

< OVERZICHT

Een vraag of aanvulling bij deze publicatie?

Of een andere vraag, verzoek of opmerking?

Bel, stuur een e-mail of vraag meer informatie via het online contactformulier.

Contact